Een friture op je locatie: het kan!

Frietkraam op locatie

 

Wanneer je een locatie hebt voor je frituurwagen, is de kans groot dat je de locatie een vergunning moet krijgen als food service establishment (FSE). De meeste staten eisen dat ten minste één werknemer van het bedrijf te allen tijde aanwezig is om de locatie geregistreerd te houden. Niet iedereen weet dit, maar het exploiteren van een FSE betekent niet noodzakelijkerwijs dat uw vrachtwagen alleen voedsel verkoopt. Een frituurwagen kan ook worden gebruikt als catering- of bezorgdienst. Alles wat je nodig hebt is een vergunning en wat toonbankruimte om deze side hustle te exploiteren. Een frietkraam op locatie is een uitkomst voor een feestje. Dit artikel helpt u uw opties af te wegen, of het nu gaat om een investering of een bijverdienste, voordat u de beslissing neemt om met uw frituur te beginnen.

Registreer als een FSE

Als je al een restaurant of cateringbedrijf hebt, kun je je inschrijven als FSE om extra inkomen te verdienen. Het is iets lastiger, omdat de persoon achter de toonbank een werknemer van het bedrijf moet zijn. U kunt dit omzeilen door familieleden of vrienden in te huren om voor u te werken. Met een FSE kunt u voedsel verkopen op de locatie en er geld mee verdienen. U kunt voorverpakte levensmiddelen bestellen en deze verkopen in de vorm waarin ze op uw locatie aankomen. Met deze opzet kunt u ook bier en alcohol verkopen. In sommige staten kunt u zelfs frisdrank en ijs verkopen met uw frituurvergunning.

Krijg een frituurwagen vergunning

Een frituurwagen vergunning is precies hoe het klinkt. Het is een licentie waarmee je een voedselbezorgwagen kunt exploiteren. Met een voedselbezorgwagen kun je bestellingen van restaurants aannemen en het voedsel bij mensen thuis bezorgen. Als je een vrachtwagen hebt die in goede staat verkeert en een paar kisten voedsel tegelijk kan bevatten, kun je je brood verdienen met het leveren van voedsel aan lokale restaurants.

Investeer in je frituurbedrijf

Er zijn veel dingen om te overwegen voordat je begint met een side hustle. Je moet weten of je genoeg geld kunt verdienen om jezelf te onderhouden. Je moet ook rekening houden met je tijdsdruk. Als je een gezin en een fulltime baan hebt, heb je misschien niet veel tijd om aan deze bijbaan te besteden. Hier moet je een investering doen om je bedrijf van de grond te krijgen. Je kunt dit doen door een paar kisten voedsel te kopen, een paar cateringklanten te vinden en een paar friteuses te verhuren.

Conclusie

Als je besloten hebt om ervoor te gaan en een frituurwagenbedrijf te beginnen, zul je een aantal initiële investeringen moeten doen. Je kunt je vrachtwagen gebruiken om voedsel te leveren en alcohol te bezorgen. Je kunt hem ook gebruiken om voedsel te leveren aan restaurants en foodtrucks. U kunt het ook gebruiken om voedsel te leveren aan kantoorgebouwen, magazijnen, en andere plaatsen die fast food nodig hebben.

Dit zijn slechts enkele ideeën over hoe je geld kunt verdienen met je frietwagen. Als je er serieus werk van wilt maken, zul je een paar duizend euro moeten investeren. U moet ook catering en levering klanten te vinden om te beginnen met het maken van leveringen.