Beste belegde broodjes in Rotterdam

surinaamse broodjes rotterdam

 

 

Rotterdam, de op een na grootste stad van Nederland en een belangrijk industrieel centrum, heeft weinig belangrijke natuurlijke attracties, maar staat bekend om zijn bloeiende kunstscene en zijn inzet voor het behoud van het historische centrum. De straten zijn ook een geweldige plek om een hapje te eten. Mensen in Nederland eten meer buiten de deur dan andere Europeanen, met een gemiddelde van bijna 17 maaltijden per week. In de meeste landen zijn sandwiches populaire snacks, maar in sommige delen van Zuid-Azië zoals India, Bangladesh en Sri Lanka worden ze ook als hoofdgerecht gegeten. Als je weinig tijd hebt of gewoon iets nieuws wilt proberen, dan biedt Rotterdam verschillende heerlijke broodjesopties! Hier vindt u de bestes surinaamse broodjes in Rotterdam.

Wat is een sandwich?

Een sandwich is een gerecht bestaande uit brood of tortilla bedekt met diverse vullingen, die kunnen bestaan uit vlees, kaas, groenten, zeevruchten, eieren, of een combinatie daarvan. Het brood fungeert als drager voor de vulling, die na het eten ook door het brood wordt gegeten. Met andere woorden, een sandwich is een maaltijd die uit twee delen bestaat: een voor het brood en een voor het beleg.

Er zijn twee soorten sandwiches: open en gesloten. Bij een open sandwich ligt het beleg op het brood en bij een gesloten sandwich ligt het brood in het beleg. Wat het brood betreft, kun je wit brood of volkorenbrood nemen. Een andere manier om sandwiches in te delen is aan de hand van hun ingrediënten: vullingen zoals vlees/zeevlees/kaas/ei/groenten/avocado/tomaat/etc. of combinaties van deze ingrediënten.

De beste broodjes van Rotterdam

De Goudse Sandwich Als je op zoek bent naar een Goudse, Hollandse sandwich, kijk dan niet verder dan de Goudse Sandwich van Cafe de Kleine Heerstraat. De Goudse Sandwich is gemaakt met wit brood, vers geraspte Goudse kaas en een gezonde dosis mayo. Je kunt hem op de kaart vinden als de 'Hollandse Gouda', maar de versie hier bij Cafe de Kleine Heerstraat is de beste. De Gouda Sandwich kost €5, en het houdt je niet alleen vol tot de lunch, maar geeft je ook energie voor de rest van de dag.

De Roos de Koe De Roos de Koe is een traditioneel Nederlands broodje met dun gesneden rosbief en mosterd tussen twee sneetjes wit brood. De beste plek om dit klassieke Rotterdamse broodje te krijgen is bij Fons & Manner, samen met een lekker kopje koffie. De Roos de Koe kost €3,50, wat een goede deal is voor dit soort broodjes.

Burgers en wraps

Er zijn niet veel broodjeszaken in Rotterdam die gespecialiseerd zijn in hamburgers, maar als je er zin in hebt, kun je het beste terecht bij Bax & Dess in de Bloemenstraat. Bax & Dess serveert meer dan 30 soorten hamburgers en heeft een dagelijkse special. Dus als je op zoek bent naar iets anders, kun je bij Bax & Dess terecht. De Daily Special Burger bij Bax & Dess is hun versie van een patty melt, met een heerlijke mix van vers gemalen rundvlees, gesmolten Zwitserse kaas en aioli-mayosaus op een geroosterd broodje. Deze burger kost €7, dus een goede deal als je op zoek bent naar een snelle en betaalbare burger.

Wraps en salades

Als je op zoek bent naar iets snels en makkelijks, probeer dan eens een wrap van een van de vele broodjeszaken in Rotterdam. Ga in de stad voor de klassieke Nederlandse wrap bij Cafe de Kleine Heerstraat. De Hollandse wrap is een wrap die bestaat uit vleeswaren, ingemaakte groenten en een selectie van drie heerlijke sauzen. Een van deze sauzen is een Nederlandse specialiteit genaamd 'Roos de Koe' (zie hierboven). Café de Kleine Heerstraat ligt midden in het centrum, dus het is een prima plek om snel een hapje te eten.

Als je zin hebt in iets exotischer, ga dan naar Bax & Dess in de Bloemenstraat. Bax & Dess serveert meer dan 30 soorten hamburgers, en als je op zoek bent naar iets snels, probeer dan de 'Daily Special Burger'. Dit is Bax & Dess's versie van een patty melt met een heerlijke mix van vers gemalen rundvlees, gesmolten Zwitserse kaas en aioli-mayosaus op een geroosterd broodje.