Recepten en tips om je te helpen vegetariër te worden

Veggiedeli
 

Je hebt besloten vegetariër te worden en nu vraag je je af hoe je dat het beste kunt doen? Als je op mij lijkt, is vegetarisch worden niet zo gemakkelijk als het klinkt. Er is veel verkeerde informatie over de voordelen van vegetarisch zijn. De uitdaging wordt nog moeilijker als je uit een omnivore familie komt en vrienden vragen beginnen te stellen over je nieuwe dieet. Maar vrees niet! We hebben het allemaal meegemaakt en weten wat je doormaakt. Vandaag stellen we je voor aan Veggiedeli, onze nieuwe podcast, gemaakt voor degenen die op zoek zijn naar tips, trucs en recepten voor de kickstart van je nieuwe vegetarische levensstijl. Vanaf het moment dat we voor het eerst dachten aan een eigen podcast, hadden we één doel voor ogen: Praktische strategieën aanreiken die onze luisteraars helpen gemotiveerd te blijven op hun nieuwe dieetreis. Ons doel is niet alleen om je tips te geven over hoe je een vegetarisch leven kunt beginnen, maar ook om degenen die elke week naar ons luisteren te inspireren met de hoop dat ook zij hetzelfde kunnen doen.

Recepten en tips om je op het goede spoor te houden.

Als je eenmaal begonnen bent aan je nieuwe vegetarische reis, is het belangrijk dat je je dieet consistent houdt. Als je dat niet doet, zul je je verloren, verward en alleen voelen. Consistentie is de sleutel als het gaat om vegetarisme en je kunt het volhouden door een paar eenvoudige regels te volgen.

  • Neem ten minste twee vegetarische maaltijden en twee vegetarische snacks per dag en zorg ervoor dat ze rijk zijn aan eiwitten.
  • Doe je winkelen bij een veggiedeli
  • Heb niet het gevoel dat je alles perfect moet doen. Je hoeft je geen zorgen te maken over timing of precisie.
  • Als je een nieuw vegetarisch recept probeert, voel je dan niet verplicht om het perfect te volgen. Als het je niet aanstaat of als je iets anders wilt proberen, verander het dan.
  • Houd het bij één vrucht en één groente per dag.
  • Als u supplementen of vitaminen neemt, zorg er dan voor dat u ze elke dag op hetzelfde tijdstip inneemt.

Neem af en toe een korte pauze.

Vegetariërs die een nieuw dieet willen beginnen, moeten af en toe een pauze inlassen. Als u op een dag besluit vegetariër te worden, kan het verleidelijk zijn om de volgende dag door te gaan met hetzelfde dieet. Dit is echter niet aan te raden, omdat u zich dan ongemakkelijk, verward en niet welkom zult voelen. Het is raadzaam om om de paar weken een pauze in te lassen en dan een paar dagen over te schakelen op een vegetarisch dieet. Op die manier kunt u zich weer inwerken en geïnspireerd voelen.

Wees niet bang om hulp te vragen en nieuwe dingen te proberen.

Het kan moeilijk zijn om vegetariër te zijn in een omnivoor gezin en je maakt je misschien zorgen over wat je moet eten. Maar maak je geen zorgen! Je hoeft het vegetarisme niet te laten werken als het niets voor jou is. Niemand dwingt je om een vegetarisch dieet te volgen. Als je denkt dat je geen vegetariër kunt zijn, is dat helemaal prima. Je hoeft niet te beginnen met vegetarisme om vegetariër te worden. Dat doe je vanzelf als je er klaar voor bent. Je hoeft er geen groot ding van te maken als je dat niet wilt. Maar vergeet niet dat vegetarisme een geweldige manier is om een nieuw dieet te beginnen en een aantal positieve veranderingen in je leven aan te brengen. Het maakt niet uit of je een maand of een jaar vegetariër bent.

Blijf positief en ga door.

Als je je down voelt, maak je dan geen zorgen. Iedereen heeft slechte dagen. Het is belangrijk te onthouden dat je één stap tegelijk kunt zetten en dat het nooit te laat is om opnieuw te beginnen. Sommige mensen moeten vroeg beginnen omdat ze als kind geen vegetariër zijn geworden. Als jij dat bent, maak je dan geen zorgen. Niets houdt je tegen om nu vegetariër te worden. Niemand zegt dat je niet vegetariër kunt worden. Als je geïnteresseerd bent in vegetarisme, probeer dan positief te blijven denken en wees niet bang om nieuwe dingen te proberen.