Hoe kies je de juiste voedingscoach om je te helpen gewicht te verliezen en je energieniveau op peil te houden

voedingscoach

Wilt u afvallen en gezonder eten? Zo ja, wat voor hulp heeft u nodig? Een voedingscoach kan een goede aanvulling zijn op uw strategie om gewicht te verliezen, maar is niet iets wat iedereen nodig heeft. Er zijn veel andere factoren die een rol spelen bij het slagen van iemand om gewicht te verliezen en het eraf te houden.


Een voedingscoach verschilt naargelang het niveau van ondersteuning dat ze bieden. Zijn ze er alleen om je voedingsadvies te geven en vragen te beantwoorden? Of hebben ze hun eigen voedingsprogramma, welke voedingsmiddelen moet ik eten en waarom? Werken ze met je samen om doelen te stellen en jezelf de discipline op te leggen om niet over je dagelijkse limiet te gaan of een eetbui van junk food te krijgen?
Dit zijn slechts enkele van de overwegingen bij het kiezen van de juiste voedingsdeskundige voor uw gewichtsverlies doelen.

Lees verder voor meer informatie over hoe u de juiste voedingsdeskundige voor uw bedrijf of privéleven kunt kiezen.

Waar moet je op letten als je een voedingscoach kiest

Je moet nagaan hoe de voedingscoach aan je behoeften voldoet. Is het een één-op-één voedingscoach of een groepssessie? Zijn ze objectief of subjectief? Hoe definiëren ze succes? Hoeveel ondersteuning bieden ze? Hoe vaak trainen ze? U zult ook het type begeleiding dat u krijgt willen overwegen. Werken ze met jou op een beperkte of voltijdse basis? Hoeveel uur breng je gewoonlijk met hen door? Hoe voel je je na het werk met hen? En last but not least, wat is hun achtergrond?

Doelen van voedingscoaching

Sommige mensen willen snel afvallen zonder daar veel moeite voor te hoeven doen. Anderen willen het gewicht er voorgoed afhouden en gezond blijven om hun levenskwaliteit te verbeteren. Weer anderen willen gewoon hun gewicht beheersen en een betere balans hebben. Wat uw redenen ook zijn om voedingscoaching te zoeken, het eerste wat u moet doen is doelen stellen. Wat zijn je doelen en waarom wil je afvallen? Als u dat eenmaal weet, kan de voedingscoach met u samenwerken om die doelen te bereiken.

Voedingscoaching proces

Het Voedingscoaching proces is de ruggengraat van alle voedingstrainingen. Het is het proces waarbij het dieet van een persoon wordt aangepast om hem gezonder te maken. Voedingsdeskundigen gebruiken verschillende processen om hun cliënten te helpen afvallen. Je hoort vaak dat mensen het Atkins-dieet of het South Beach-dieet volgen. Vaak worden voor voedingstraining andere processen gebruikt dan voor een standaard medische behandeling.

Daarom zal een voedingsdeskundige met u samenwerken om een persoonlijk voedingsprotocol op te stellen dat is afgestemd op uw individuele gezondheidsbehoeften. Voedingsdeskundigen gebruiken een verscheidenheid aan voedingsprocessen om cliënten te helpen gezonde keuzes te maken.